
Bolognské lasagne s mletým masem
Ingredience
6 | lžic olivového oleje |
1 | cibule Nature‘s Promise Bio (NP Bio) |
2 | stroužky česneku NP Bio |
460 g | hovězího polotovaru NP Bio |
sůl | |
pepř | |
200 ml | červeného vína Cabernet Bio |
340 ml | rajčatové omáčky |
40 g | másla |
40 g | hladké mouky NP Bio |
500 ml | plnotučného mléka NP Bio |
1 | špetka muškátového květu |
1⁄4 | lžičky bílého pepře |
200 g | lasagní |
425 g | mozzarelly |
100 g | parmazánu |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.