Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBolognské lasagne s mletým masem
Albert logoAlbert logo
  • Bolognské lasagne s mletým masem
Bolognské lasagne s mletým masem

Bolognské lasagne s mletým masem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo 40 g
  • Olej olivový 6 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí BIO 460 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Sůl
  • Červené víno BIO 200 ml
  • Pepř
  • Omáčka rajčatová 340 ml
  • Muškátový květ mletý
  • Mouka hladká BIO 40 g
  • Mléko plnotučné BIO 500 ml
  • Těstoviny lasagne 200 g
  • Bílý pepř 1/4 člž
  • Mozzarella 425 g
  • Parmazán 100 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Máslo 40 g
  • Olej olivový 6 plž
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí BIO 460 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Sůl
  • Červené víno BIO 200 ml
  • Pepř
  • Omáčka rajčatová 340 ml
  • Muškátový květ mletý
  • Mouka hladká BIO 40 g
  • Mléko plnotučné BIO 500 ml
  • Těstoviny lasagne 200 g
  • Bílý pepř 1/4 člž
  • Mozzarella 425 g

Příprava

1
V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2
Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
1
V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2
Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3
Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.