Bolognské lasagne s mletým masem
Ingredience
6 | lžic olivového oleje |
1 | cibule Nature‘s Promise Bio (NP Bio) |
2 | stroužky česneku NP Bio |
460 g | hovězího polotovaru NP Bio |
sůl | |
pepř | |
200 ml | červeného vína Cabernet Bio |
340 ml | rajčatové omáčky |
40 g | másla |
40 g | hladké mouky NP Bio |
500 ml | plnotučného mléka NP Bio |
1 | špetka muškátového květu |
1⁄4 | lžičky bílého pepře |
200 g | lasagní |
425 g | mozzarelly |
100 g | parmazánu |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
1. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY