Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 lžic olivového oleje
1 cibule Nature‘s Promise Bio (NP Bio)
2 stroužky česneku NP Bio
460 g hovězího polotovaru NP Bio
sůl
pepř
200 ml červeného vína Cabernet Bio
340 ml rajčatové omáčky
40 g másla
40 g hladké mouky NP Bio
500 ml plnotučného mléka NP Bio
1 špetka muškátového květu
1⁄4 lžičky bílého pepře
200 g lasagní
425 g mozzarelly
100 g parmazánu
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

1. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty