Další recepty a články


Bolognské lasagne s mletým masem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bolognské lasagne s mletým masem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hlubší pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje. Vsypte nadrobno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a maso. Osolte, opepřete a opékejte 5 minut. Podlijte vínem, nechte odpařit, přilijte rajčatovou omáčku a duste 15 minut.
2. Na bešamel rozpusťte v kastrůlku máslo, zasypte moukou a 1 minutu restujte. Za stálého míchání přilijte mléko, vsypte muškátový květ, přiveďte k varu a vařte 10 minut do zhoustnutí. Odstavte.
3. Troubu rozehřejte na 180 °C spodní a horní ohřev. Zapékací mísu vytřete zbylým olejem a dno vyložte lasagnemi. Přelijte masovou směsí, bešamelem, vyskládejte plátky mozzarelly a završte další vrstvou těstovin. Postup opakujte třikrát. Zakončete mozzarellou a posypejte nastrouhaným parmazánem. Pečte 45 minut. Ozdobte bazalkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio