Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

50 g másla + na vymazání formy
100 g hnědého cukru
1 vejce
kůra z poloviny citronu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička prášku do pečiva
200 g hladké mouky
8 blum
1 lžička skořice
2 lžíce meruňkové zavařeniny
1 lžíce ovocného likéru nebo brandy

Postup přípravy

Změklé máslo ušlehejte s  cukrem do pěny a  poté vmíchejte vejce, citronovou kůru a  zakysanou smetanu. Kypřící prášek přidejte k  mouce a  také zapracujte do těsta.
Koláčovou formu o  průměru 22 cm vymažte máslem. Těsto vyklopte do středu formy, zlehka poprašte trochou mouky a  rozhrňte do stran. Nahoru poskládejte vypeckované a  nakrájené blumy. Posypejte skořicí a  dejte na 35 minut péct do trouby při teplotě 190 °C.
Meruňkovou zavařeninu rozmíchejte s  likérem a  zahřejte v  rendlíku při nízké teplotě, aby se dobře rozpustila. Pokud jsou v  ní kousky ovoce, přeceďte nebo rozmixujte dohladka. Ještě teplý koláč hned po vytažení z  trouby potřete polevou a  nechte úplně vychladnout.

Pomohl vám recept?
23hodnocení3

Další videorecepty