×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Blumový koláč s  likérem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Blumový koláč s  likérem

Co budete potřebovat

50 g másla + na vymazání formy
100 g hnědého cukru
1 vejce
kůra z poloviny citronu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička prášku do pečiva
200 g hladké mouky
8 blum
1 lžička skořice
2 lžíce meruňkové zavařeniny
1 lžíce ovocného likéru nebo brandy

Jak na to?

Změklé máslo ušlehejte s  cukrem do pěny a  poté vmíchejte vejce, citronovou kůru a  zakysanou smetanu. Kypřící prášek přidejte k  mouce a  také zapracujte do těsta.
Koláčovou formu o  průměru 22 cm vymažte máslem. Těsto vyklopte do středu formy, zlehka poprašte trochou mouky a  rozhrňte do stran. Nahoru poskládejte vypeckované a  nakrájené blumy. Posypejte skořicí a  dejte na 35 minut péct do trouby při teplotě 190 °C.
Meruňkovou zavařeninu rozmíchejte s  likérem a  zahřejte v  rendlíku při nízké teplotě, aby se dobře rozpustila. Pokud jsou v  ní kousky ovoce, přeceďte nebo rozmixujte dohladka. Ještě teplý koláč hned po vytažení z  trouby potřete polevou a  nechte úplně vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Blumový koláč s  likérem

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 8/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 3 (15)

Co budete potřebovat

50 g másla + na vymazání formy
100 g hnědého cukru
1 vejce
kůra z poloviny citronu
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička prášku do pečiva
200 g hladké mouky
8 blum
1 lžička skořice
2 lžíce meruňkové zavařeniny
1 lžíce ovocného likéru nebo brandy

Jak na to?

Změklé máslo ušlehejte s  cukrem do pěny a  poté vmíchejte vejce, citronovou kůru a  zakysanou smetanu. Kypřící prášek přidejte k  mouce a  také zapracujte do těsta.
Koláčovou formu o  průměru 22 cm vymažte máslem. Těsto vyklopte do středu formy, zlehka poprašte trochou mouky a  rozhrňte do stran. Nahoru poskládejte vypeckované a  nakrájené blumy. Posypejte skořicí a  dejte na 35 minut péct do trouby při teplotě 190 °C.
Meruňkovou zavařeninu rozmíchejte s  likérem a  zahřejte v  rendlíku při nízké teplotě, aby se dobře rozpustila. Pokud jsou v  ní kousky ovoce, přeceďte nebo rozmixujte dohladka. Ještě teplý koláč hned po vytažení z  trouby potřete polevou a  nechte úplně vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty