Bio zeleninový tatarák z červené čočky
Ingredience
200 g | červené čočky NP Bio |
1 | lžíce extra panenského olivového oleje NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
100 g | cherry rajčat NP Bio |
1 | červená paprika NP Bio |
½ | lžičky kari |
½ | lžičky sladké mleté papriky |
1 | lžíce kečupu NP Bio |
1 | zeleninový bujón NP Bio |
pepř | |
3 | snítky čerstvé petržele |
2 | stroužky česneku NP Bio |
4 | plátky žitnopšeničného chleba NP Bio |
Postup přípravy
1. Důkladně propláchněte 200 g červené čočky studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakrájejte na malé kostičky 100 g očištěných rajčat a papriky. Přidejte do pánve k cibuli.
2. Dohromady orestujte, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky mleté papriky, lžíci kečupu a okapanou čočku. Opět společně orestujte. Vlijte 350 ml vody, přidejte bujón a špetku pepře. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut do změknutí čočky. Neměla by být rozvařená, ale takzvaně na skus.
3. Přidejte nasekanou snítku petrželky a oloupaný a prolisovaný stroužek česneku.
4. Opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači 4 plátky chleba, potřete je stroužkem česneku a podávejte s čočkovým tatarákem. Navrch dozdobte 2 nasekanými snítkami petrželky. A vegetariánský tatarák se může podávat.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY