
Bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou
Postup přípravy
1. Do zapékací mísy vložte 500 g celozrnných špaget a pokapejte je 50 ml olivového oleje. Prolisujte 2 stroužky česneku a vsypte je na špagety. Cibuli očistěte, nakrájejte na kostičky, přidejte do zapékací mísy a zasypte lžičkou oregana. Osolte a opepřete.
2. Ke špagetám vlijte 600 ml vody a 400g plechovku krájených rajčat a vše opatrně promíchejte. Navrch natrhejte 1 hrst čerstvé bazalky. Mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 30 minut.
3. Slijte 150 g kukuřice a vsypte ji do změklých předpečených špaget. Nahrubo nastrouhejte 2 mozzarelly, posypte jimi připravené špagety a dejte zapéct zpět do trouby na 15 minut. Povrch by měl být dozlatova upečený.
4. Po upečení špagety ozdobte zbývající čerstvou bazalkou a ihned servírujte. Cítíte tu vůni?