Bio zapečené špagety s bazalkou a mozzarellou
Ingredience
500 g | celozrnných špaget NP Bio |
50 ml | olivového oleje NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
1 | lžička oregana |
sůl | |
pepř | |
400 g | krájených rajčat NP Bio |
2 | hrsti čerstvé bazalky |
150 g | sterilované kukuřice NP Bio |
2 | mozzarelly NP Bio |
Postup přípravy
1. Do zapékací mísy vložte 500 g celozrnných špaget a pokapejte je 50 ml olivového oleje. Prolisujte 2 stroužky česneku a vsypte je na špagety. Cibuli očistěte, nakrájejte na kostičky, přidejte do zapékací mísy a zasypte lžičkou oregana. Osolte a opepřete.
2. Ke špagetám vlijte 600 ml vody a 400g plechovku krájených rajčat a vše opatrně promíchejte. Navrch natrhejte 1 hrst čerstvé bazalky. Mísu vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C po dobu 30 minut.
3. Slijte 150 g kukuřice a vsypte ji do změklých předpečených špaget. Poté vše společně promíchejte pomocí vidličky. Nahrubo nastrouhejte 2 mozzarelly, posypte jimi připravené špagety a dejte zapéct zpět do trouby na 15 minut. Povrch by měl být dozlatova upečený. 4. Po upečení špagety ozdobte zbývající čerstvou bazalkou a ihned servírujte. Cítíte tu vůni?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY