Bio Velikonoční beránek
Ingredience
4 | vejce NP BIO |
160 g | másla |
150 g | třtinového cukru NP BIO |
150 ml | Javorového sirupu NP BIO |
200 g | mouky hladké pšeničné NP BIO |
110 g | mouky žitné celozrnné NP BIO |
6 g | prášku do pečiva |
100 ml | plnotučného mléka NP BIO |
1 | citron NP BIO |
20 g | másla |
Postup přípravy
- Do misek oddělte žloutky a bílky vajec zvlášť.
- Ve větší míse utřete změklé máslo spolu se žloutky, cukrem a javorovým sirupem do pěny.
- V jiné misce prosejte hladkou a 100 g žitné mouky spolu se špetkou soli a prášek do pečiva.
- K připravené máslové směsi postupně zamíchejte střídavě 1/3 mléka a 1/3 moučné směsi. Až vše zapracujete, celou směs smíchejte na hladké těsto. Nakonec přisypte citronovou kůru z očištěného cistronu.
- Bílky vyšlehejte do sněhu, a nakonec opatrně stěrkou vmíchejte do těsta.
- Těsto nalijte do beránkové formy o rozměrech 30 x 17 cm vymazané máslem a vysypané zbylou žitnou moukou nebo suroviny upravte podle velikosti vaší formy.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 1 hodinu dozlatova. Před vyndáním proveďte test pomocí špejle. Pokud vytáhnete špejli z těsta čistou a bez drobečků, beránek je hotový. Po vyndání nechte ještě asi 10 minut ve formě na chladící mřížce odležet před vyklopením.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY