Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio tofu  po asijsku

Bio tofu po asijsku

Ingredience

4 lžíce sójové omáčky
1 lžička kari
1 lžička mleté sladké červené papriky
4 stroužky česneku NP Bio
400 g tofu natural NP Bio
1 cibule NP Bio
1 červená paprika NP Bio
1 lžíce olivového oleje NP Bio
250 g jasmínové rýže NP Bio
1 lžíce sezamových semínek NP Bio
1 cibule lahůdková NP Bio

Postup přípravy

1,Na marinádu promíchejte 4 lžíce sójové omáčky, lžičku kari, lžičku sladké červené papriky a 2 oloupané a prolisované stroužky česneku. Nakrájejte na kostky 400 g tofu, promíchejte s marinádou a nechte alespoň 30 minut marinovat.
2.Mezitím oloupejte cibuli a zbylé 2 stroužky česneku a nakrájejte je na plátky. Papriku nakrájejte na nudličky.
3.Propláchněte 250 g rýže pod tekoucí vodou a poté ji dejte vařit do vroucí vody na 15 minut. Nechte ještě pod pokličkou 5 minut dojít. V pánvi rozehřejte lžíci oleje a zprudka na něm orestujte nejprve tofu a poté přidejte i připravenou zeleninu.
4.Vychutnejte si posypané sezamovými semínky a zdobené nasekanou cibulkou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty