Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou

Bio těstoviny lvího krále se sýrovou omáčkou

Ingredience

500 g čerstvých bio fusilli z červené čočky
2 lžíce olivového oleje NP Bio
60 g másla NP Bio
30 g hladké mouky NP Bio
500 ml čerstvého plnotučného mléka NP Bio
1 mozzarella NP Bio
100 g bio goudy
sůl
pepř
50 g cherry rajčat NP Bio
50 g cukety NP Bio
20 dýňových semínek NP Bio
1 snítka čerstvé petrželky
8 snítek čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. Uvařte 500 g fusilli v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu do změknutí. Těstoviny sceďte a pokapejte 2 lžícemi olivového oleje. Vše promíchejte.

2. V rendlíku rozpusťte 60 g másla. Na něm lehce zarestujte 30 g hladké mouky na světlou jíšku a zlijte 500 ml mléka. Přiveďte pomalu k varu. Stáhněte stupeň vaření a vsypte nastrouhanou mozzarellu a 100 g goudy. Za stálého míchání na nízkém stupni ohřevu nechte sýry rozpustit na hladkou omáčku. Dosolte a opepřete dle chuti. Z omyté cukety vykrájejte lví ouška, oči, motýlka a klobouček. Cherry rajčátka omyjte a překrojte napůl.

3. Na hluboký talíř rozdělte těstoviny a vytvořte z nich kolem dokola hřívu. Doprostřed nalijte naběračkou sýrovou omáčku. Přidejte rozkrojená kolečka cukety jako ouška a oči. Na oči dejte dýňová semínka. Obě půlky cherry rajčátek položte doprostřed jako základ čumáčku a doplňte je petrželkou. Nahoru dejte dýňová semínka jako čenich.

4. Nakonec lvíčkovi přidejte fousky z čerstvé pažitky. Hurá, všichni králové zvířat mohou ke stolu!

Pomohl vám recept?

Další videorecepty