ReceptyBio rajčatové špagety s mozzarellou
Albert logoAlbert logo
  • Bio rajčatové špagety s mozzarellou

Bio rajčatové špagety s mozzarellou

Bio rajčatové špagety s mozzarellou
Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Rajčata v plechovce BIO 400 g
  • Sůl
  • Špagety celozrnné BIO 500 g
  • Pepř
  • Cukr třtinový BIO 10 g
  • Rajčata cherry BIO 150 g
  • Mozzarella BIO 200 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Rajčata v plechovce BIO 400 g
  • Sůl
  • Špagety celozrnné BIO 500 g
  • Pepř
  • Cukr třtinový BIO 10 g
  • Rajčata cherry BIO 150 g
  • Mozzarella BIO 200 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte je na tenké plátky. Na hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a česnek pomalu orestujte. Přilijte 400 g krájených rajčat a pomalu vařte.
2
Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vody vsypte 500 g špaget a vařte po dobu 10 minut. Pak těstoviny sceďte a propláchněte studenou vodou.
3
Omáčku ochuťte solí, pepřem a vsypte 10 g třtinového cukru. Chvilku provařte a smíchejte s uvařenými špagetami. Omyjte 150 g keříkových rajčat, poklaďte je na plech opatřený pečicím papírem, pokapejte lžící oleje a pečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut.
4
Špagety servírujte zatočené do tvaru hnízd, mezi která přidejte mozzarellu ochucenou čerstvě namletým pepřem, pečená rajčata a čerstvou bazalku. Pravá Itálie v bio kvalitě u vás doma!
1
Oloupejte 2 stroužky česneku a nakrájejte je na tenké plátky. Na hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a česnek pomalu orestujte. Přilijte 400 g krájených rajčat a pomalu vařte.
2
Do většího hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vody vsypte 500 g špaget a vařte po dobu 10 minut. Pak těstoviny sceďte a propláchněte studenou vodou.
3
Omáčku ochuťte solí, pepřem a vsypte 10 g třtinového cukru. Chvilku provařte a smíchejte s uvařenými špagetami. Omyjte 150 g keříkových rajčat, poklaďte je na plech opatřený pečicím papírem, pokapejte lžící oleje a pečte v troubě na 200 °C po dobu 10 minut.
4
Špagety servírujte zatočené do tvaru hnízd, mezi která přidejte mozzarellu ochucenou čerstvě namletým pepřem, pečená rajčata a čerstvou bazalku. Pravá Itálie v bio kvalitě u vás doma!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 11 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 11 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 6 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 11 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 11 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.