Bio pohankové jablečné knedlíky
Ingredience
800 g | jablek NP Bio |
1 | lžička mleté skořice |
350 g | pohankové krupice NP Bio |
40 g | másla NP Bio |
2 | lžíce třtinového cukru NP Bio |
Postup přípravy
1. Omyjte a zbavte jádřinců 800 g jablek a nahrubo je nastrouhejte i se slupkou do mísy. Nechte si stranou ½ jablka na pozdější dozdobení.
2. Šťávu, kterou jablka pustí, sceďte a přidejte k nim lžičku skořice a 350 g pohankové krupice. Promíchejte společně s nastrouhanými jablky a nechte 30 minut odpočinout. Poté vytvarujte z těsta kuličky o průměru 5 cm.
3. V hrnci přiveďte k varu vodu a postupně v ní knedlíky uvařte. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
4. Podávejte přelité 40 g rozpuštěného másla, posypané třtinovým cukrem a dozdobené plátky jablka. Bio knedlíky jsou skvělé na oběd i jako dezert.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY