Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio kuřecí vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě

Bio kuřecí vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě

Ingredience

600 g kuřecích prsních řízků NP Bio
1 cibule NP Bio
1 mrkev NP Bio
1 cuketa NP Bio
sůl
pepř
1 hrst čerstvé petrželky
1 vejce NP Bio
80 g hladké mouky NP Bio
500 g brambor NP Bio
60 g másla NP Bio
150 ml čerstvého plnotučného mléka NP Bio
1 stroužek česneku NP Bio
250 g zakysané smetany NP Bio
4 snítky čerstvé pažitky
1 lžička černého sezamu

Postup přípravy

1. Do sekáčku dejte 600 g kuřecích prsou a rozemelte je. Cibuli a mrkev oloupejte a spolu s cuketou omyjte. Kousek mrkve a cukety si schovejte na dekoraci. Cibuli nakrájejte najemno. Mrkev a cuketu nastrouhejte najemno do mísy a smíchejte s masem. Osolte a opepřete. Přidejte nasekanou petrželku, vejce a 80 g mouky. Promíchejte na lepivou hmotu. Z té vytvarujte kuličky o průměru 3 cm. Masové kuličky přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Pečte je v troubě na 180 °C po dobu 25 minut.

2. Oloupejte 500 g brambor, nakrájejte je a uvařte v osolené vodě doměkka. Brambory sceďte a rozmačkejte se 60 g másla a 150 ml mléka do hladké kaše. Dle chuti dosolte.

3. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte do 250 g zakysané smetany. Pažitku nasekejte najemno a polovinu promíchejte s dresinkem.

4. Na talířích vytvořte hnízdo z bramborové kaše. Dovnitř naskládejte masové kuličky. Ze zbytku cukety a mrkve vykrojte očka a zobáčky a přilepte je na masové kuličky. Očka dozdobte černým sezamem. Do mističky přendejte dresink ze zakysanky a svolejte ptáčata k obědu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty