
Bio kuřecí vykutálení ptáčci v bramborovém hnízdě
Ingredience
600 g | kuřecích prsních řízků NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
1 | mrkev NP Bio |
1 | cuketa NP Bio |
sůl | |
pepř | |
1 | hrst čerstvé petrželky |
1 | vejce NP Bio |
80 g | hladké mouky NP Bio |
500 g | brambor NP Bio |
60 g | másla NP Bio |
150 ml | čerstvého plnotučného mléka NP Bio |
1 | stroužek česneku NP Bio |
250 g | zakysané smetany NP Bio |
4 | snítky čerstvé pažitky |
1 | lžička černého sezamu |
Postup přípravy
1. Do sekáčku dejte 600 g kuřecích prsou a rozemelte je. Cibuli a mrkev oloupejte a spolu s cuketou omyjte. Kousek mrkve a cukety si schovejte na dekoraci. Cibuli nakrájejte najemno. Mrkev a cuketu nastrouhejte najemno do mísy a smíchejte s masem. Osolte a opepřete. Přidejte nasekanou petrželku, vejce a 80 g mouky. Promíchejte na lepivou hmotu. Z té vytvarujte kuličky o průměru 3 cm. Masové kuličky přendejte na plech opatřený pečicím papírem. Pečte je v troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
2. Oloupejte 500 g brambor, nakrájejte je a uvařte v osolené vodě doměkka. Brambory sceďte a rozmačkejte se 60 g másla a 150 ml mléka do hladké kaše. Dle chuti dosolte.
3. Stroužek česneku oloupejte a prolisujte do 250 g zakysané smetany. Pažitku nasekejte najemno a polovinu promíchejte s dresinkem.
4. Na talířích vytvořte hnízdo z bramborové kaše. Dovnitř naskládejte masové kuličky. Ze zbytku cukety a mrkve vykrojte očka a zobáčky a přilepte je na masové kuličky. Očka dozdobte černým sezamem. Do mističky přendejte dresink ze zakysanky a svolejte ptáčata k obědu.