Bio kuřecí játra na cibulce s rýží
Ingredience
400 g | dlouhozrnné rýže NP Bio |
500 g | kuřecích jater NP Bio |
2 | lžíce hladké mouky NP Bio |
2 | lžíce extra panenského olivového oleje NP Bio |
1 ½ | cibule NP Bio |
1 | stroužek česneku NP Bio |
½ | lžičky drceného kmínu |
½ | lžičky majoránky |
sůl | |
pepř | |
2 | snítky čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Propláchněte 400 g rýže pod tekoucí vodou, okapejte a dejte do hrnce v poměru 1 : 2 s vodou. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
2. Mezitím obalte 250 g očištěných jater ve 2 lžících hladké mouky. Opečte je v pánvi na lžíci rozpáleného oleje. Přidejte jednu najemno nakrájenou cibuli, stroužek oloupaného a prolisovaného česneku a společně orestujte.
3. Přilijte 400 ml vody a vařte 15 minut do zhoustnutí. Poté přisypte ½ lžičky kmínu, promnutou ½ lžičky majoránky, osolte a opepřete podle chuti. Zbylých 250 g jater nakrájejte na medailonky a na pánvi na lžíci oleje zprudka orestujte, na závěr osolte.
4. Servírujte na talíř játra s omáčkou, na ně rozložte opečené medailonky a podávejte s rýží. Ozdobte oloupanou cibulí nakrájenou na tenká kolečka a 2 nasekanými snítkami petrželky. Dobrou chuť!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY