
BIO GRILOVANÉKUŘE na prkénku
Postup přípravy
1. V sekáčku rozmixujte 50 g másla spolu s ½ hrsti tymiánu. Bylinkové máslo srolujte v potravinářské fólii do válečku a dejte vychladit. Potřete 2 lžícemi olivového oleje 4 kuřecí prsa a 4 kuřecí stehna. Maso osolte a opepřete.
2. Omyjte 500 g menších brambor a dejte je na 10 minut předvařit do osolené vroucí vody. Poté sceďte a dlaní trochu rozmáčkněte, aby se zploštily a praskly. Rozpalte gril, okartáčujte rošt a potřete jej olejem. Položte nejprve stehna kůží dolů na rozpálený rošt a grilujte 5 minut. Potom přidejte také prsa a grilujte dalších 5 minut společně, pak obraťte a pokračujte v grilování ještě 8–10 minut, prsa můžete sundat dříve. Zvolte menší žár a gril přiklopte, aby se maso důkladně propeklo. Že je maso hotové, můžete vyzkoušet pomocí teploměru na maso zabodnutého do hotového stehýnka. Teplota by měla být 82 °C. Hotové kuře poklaďte pokrájeným bylinkovým máslem.
3. Mezitím nakrájejte cuketu na silnější podélné plátky a spolu se 100 g cherry rajčátek potřete lžící olivového oleje. Osolte a opepřete. Vše ogrilujte z každé strany 3 minuty společně s uvařenými brambůrky.
4. Na dip rozmixujte kelímek bílého jogurtu s hrstí lístků máty. Pár lístků si nechte na dozdobení. Pak vše servírujte na prkénku a úžasný oběd v bio kvalitě je hotový.