Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g cizrny NP Bio
200 g rýže basmati NP Bio
2 lžíce kokosového oleje NP Bio
1 lžíce curry pasty
1 lžička římského kmínu
200 g červené čočky NP Bio
100 ml rajčatového protlaku
3 kostky kuřecího bujónu NP Bio
1,5 l vody
sůl
pepř
1 hrst čerstvého koriandru
1 citron NP Bio

Postup přípravy

1. Cizrnu namočte přes noc do studené vody. Ideálně na 12 hodin.

2. Poté ji sceďte, uvařte dle návodu na obalu a dejte stranou. Rýži uvařte dle návodu na obalu a nechte pod pokličkou vychladnout.

3. Rozpalte hlubší pánev s olejem. Orestujte na něm curry pastu a kmín. Přidejte propláchnutou čočku a vše znovu orestujte a zalijte protlakem. Bujón rozmíchejte ve vodě, směs na pánvi zalijte připraveným bujónem a nechte 15 minut probublávat na středním stupni. Curry dochuťte solí a pepřem.

4. Poté do curry přidejte uvařenou cizrnu a ještě 5 minut provařte.

5. Do misek rozdělte rýži a přelijte připraveným curry. Ozdobte čerstvým koriandrem a měsíčkem dobře omytého citronu.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty