
Bio chilli con carne s vůní koriandru
Ingredience
200 g | červených fazolí NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
1 | lžíce olivového oleje NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
1 | červená paprika NP Bio |
½ | lžičky chilli vloček |
1 | lžíce sladké červené papriky |
460 g | mletého hovězího masa NP Bio |
400 g | krájených rajčat NP Bio |
1 | hovězí bujón NP Bio |
1 | lžička majoránky |
1 | lžička soli |
½ | lžičky pepře |
1 | lžíce třtinového cukru NP Bio |
150 g | sterilované kukuřice NP Bio |
300 g | jasmínové rýže NP Bio |
2 | snítky čerstvého koriandru |
Postup přípravy
1.Propláchněte 200 g fazolí. V hrnci je zalijte vodou a nechte přes noc namáčet. Ve stejné vodě poté vařte 60 minut doměkka.
2.Cibuli oloupejte, najemno nakrájejte a na pánvi na rozpálené lžíci oleje orestujte 3 minuty. Přisypte oloupané, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku, papriku nakrájenou na nudličky, ½ lžičky chilli vloček a lžičku sladké papriky. Nechte společně rozvonět.
3.Do pánve přidejte 460 g mletého masa, vařečkou rozdělte na malé hrudky a na středním plameni opečte spolu se 400 g krájených rajčat. Přidejte 300 ml vody, kostku bujónu, lžičku majoránky, osolte, opepřete a přidejte lžíci třtinového cukru. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni za občasného promíchání vařte 20 minut. Poté přidejte uvařené a scezené fazole, 150 g konzervované kukuřice a ještě 10 minut provařte.
4.Propláchněte 300 g rýže pod tekoucí vodou a dejte ji vařit na 15 minut. Poté nechte ještě 5 minut pod pokličkou dojít. Chilli con carne servírujte s rýží ozdobené lístky koriandru a na měsíčky nakrájenou limetou. Tohle jídlo s mexickými kořeny vás rozhodně zahřeje a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.