Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio chilli con carne  s vůní koriandru

Bio chilli con carne s vůní koriandru

Ingredience

200 g červených fazolí NP Bio
1 cibule NP Bio
1 lžíce olivového oleje NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
1 červená paprika NP Bio
½ lžičky chilli vloček
1 lžíce sladké červené papriky
460 g mletého hovězího masa NP Bio
400 g krájených rajčat NP Bio
1 hovězí bujón NP Bio
1 lžička majoránky
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce třtinového cukru NP Bio
150 g sterilované kukuřice NP Bio
300 g jasmínové rýže NP Bio
2 snítky čerstvého koriandru

Postup přípravy

1.Propláchněte 200 g fazolí. V hrnci je zalijte vodou a nechte přes noc namáčet. Ve stejné vodě poté vařte 60 minut doměkka.
2.Cibuli oloupejte, najemno nakrájejte a na pánvi na rozpálené lžíci oleje orestujte 3 minuty. Přisypte oloupané, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku, papriku nakrájenou na nudličky, ½ lžičky chilli vloček a lžičku sladké papriky. Nechte společně rozvonět.
3.Do pánve přidejte 460 g mletého masa, vařečkou rozdělte na malé hrudky a na středním plameni opečte spolu se 400 g krájených rajčat. Přidejte 300 ml vody, kostku bujónu, lžičku majoránky, osolte, opepřete a přidejte lžíci třtinového cukru. Přiveďte k varu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni za občasného promíchání vařte 20 minut. Poté přidejte uvařené a scezené fazole, 150 g konzervované kukuřice a ještě 10 minut provařte.
4.Propláchněte 300 g rýže pod tekoucí vodou a dejte ji vařit na 15 minut. Poté nechte ještě 5 minut pod pokličkou dojít. Chilli con carne servírujte s rýží ozdobené lístky koriandru a na měsíčky nakrájenou limetou. Tohle jídlo s mexickými kořeny vás rozhodně zahřeje a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty