Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bezlaktózové pohárky s lesním ovocem

Bezlaktózové pohárky s lesním ovocem

Ingredience

200 g kešu ořechů
250 g ostružin
100 g malin
3 lžíce vody
70 ml javorového sirupu NP Bio
1 citron
120 g granoly
5 datlí
100 ml kokosového mléka NP Bio
sůl
4 snítky čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. Všech 200 g kešu ořechů namočte do vody a dejte přes noc do lednice. Do menšího hrnce dejte 200 g ostružin, 90 g malin, vlijte 3 lžíce vody, 50 ml javorového sirupu a 2 lžičky šťávy z citronu. Směs provařte 10 minut, až trochu zhoustne. Omáčku nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Mezitím rozmixujte 120 g granoly s 5 datlemi, až se vše promíchá. Nakonec propracujte směs rukama.

3. V mixéru rozmixujte scezené kešu ořechy, 100 ml kokosového mléka, 20 ml javorového sirupu, 1 lžičku šťávy z citronu, 1 lžičku vanilkového extraktu a špetku soli. Mixujte, až vám vznikne krém.

4. Směs z granoly rozdělte na dno skleniček. Přelijte je připraveným krémem a nakonec přidejte ovocný kompot. Skleničky ozdobte zbylými čerstvými ostružinami, malinami a snítkami rozmarýnu. Stačí už jen zabořit lžičku a lahodný dezert vychutnat!

Pomohl vám recept?

Další videorecepty