
Bezlaktózové cupcakes na každou oslavu
Ingredience
265 g | hladké pšeničné mouky NP Bio |
150 g | cukru krupice |
3 | lžičky mleté skořice |
1 | lžička kypřicího prášku do pečiva |
½ | lžičky jedlé sody |
½ | lžičky soli |
2 | banány |
380 ml | mandlového mléka NP Bio |
85 ml | slunečnicového oleje |
30 ml | jablečného octa |
4 | lžičky vanilkového extraktu |
165 g | třtinového cukru NP Bio |
170 g | bezlaktózového másla NP Free from |
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte 200 g mouky a přidejte 150 g cukru krupice, 1 lžičku skořice, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičky sody a ½ lžičky soli. Vše dobře promíchejte. Tyčovým mixérem v odměrce rozmixujte dohladka 2 banány, 190 ml mandlového mléka, 85 ml oleje, 30 ml jablečného octa a 2 lžičky vanilkového extraktu. Směs přelijte k suché směsi a smíchejte v hladké těsto.
2. Formu na muffiny vyložte pečicími košíčky a nalijte do nich těsto do výšky. Dortíky pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Po upečení nechte 10 minut zchladnout ve formě a až pak je vyndejte.
3. V míse smíchejte zbylých 65 g mouky a 2 lžičky skořice. Suchou směs za stálého míchání metličkou přisypte do hrnce se 190 ml mandlového mléka. Přidejte 165 g třtinového cukru a za stálého míchání pomalu přiveďte směs k varu. Provařte 2 minuty, až bude směs hustá jako pudink, sundejte ji z plotny a přelijte do misky. Povrch krému potáhněte potravinářskou fólií, aby se vám nevytvořil škraloup, a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
4. V robotu vyšlehejte 170 g bezlaktózového másla. Přidejte 2 lžičky vanilkového extraktu a opět prošlehejte. Po lžíci do něj opatrně zašlehávejte vychlazený pudink, až vznikne hladký a lesklý krém, kterým pomocí cukrářského pytlíku s řezanou špičkou ozdobte všechny dortíky, a navrch položte mandličku. Minidortíčky jsou hotové.