Bezezbytkové francouzské toasty
Ingredience
70 g | malin |
70 g | borůvek |
70 g | jahod |
1 | jablko |
3 | lžíce cukru krupice |
2 | vejce |
100 ml | plnotučného mléka |
½ | lžičky mleté skořice |
8 | plátků starší vánočky |
50 g | másla |
1 | banán |
1 | lžíce cukru moučky |
Postup přípravy
1. Do rendlíku vsypte 50 g omytých, klidně i povadlých malin, 50 g borůvek, 50 g napůl překrojených jahod. Jablko omyjte, oloupejte a zbavte jádřince. Nakrájejte na větší kousky a přidejte k ostatnímu ovoci v rendlíku. Vše zasypte 2 lžícemi cukru a přiveďte k varu. Pak stáhněte stupeň ohřevu a ovoce duste pod pokličkou 10 minut. Nakonec ho rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku.
2. V misce rozmíchejte 2 vejce 100 ml mléka, ½ lžičky skořice a 1 lžíci cukru.
3. Starší vánočku nakrájejte na 8 širších plátků a obalte je z obou stran v připraveném těstíčku. Na rozpálené pánvi rozpusťte 50 g másla a postupně na něm vánočku opečte dozlatova z obou stran.
4. Toasty ještě horké servírujte na talíře. Ozdobte je připravenou ovocnou omáčkou, zbylým ovocem, nakrájeným banánem a poprašte moučkovým cukrem. Nejlepší snídaně je na stole!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY