×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Banány v karamelu a sezamu

Co budete potřebovat

6 banánů
8 lžic světlého třtinového cukru
2 lžíce másla
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
vanilková zmrzlina

Jak na to?

Kousky banánů posypte 2 lžícemi cukru. Pánev rozpalte na středním plameni a pak na ní postupně opečte banány v cukru. Dávejte je do trouby zahřáté na 60 °C a udržujte je teplé. Na omáčku zahřejte v rendlíku zbývající cukr, máslo a smetanu a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte sezamová semínka. Banány rozdělte do osmi servírovacích misek či skleniček, přelijte omáčkou a servírujte se zmrzlinou.
Tip - Kombinace teplých banánů a ledové zmrzliny je nepřekonatelná.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banány v karamelu a sezamu

Dezert Velmi snadné Asijská Grilování Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

6 banánů
8 lžic světlého třtinového cukru
2 lžíce másla
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce sezamových semínek, nasucho opražených
vanilková zmrzlina

Jak na to?

Kousky banánů posypte 2 lžícemi cukru. Pánev rozpalte na středním plameni a pak na ní postupně opečte banány v cukru. Dávejte je do trouby zahřáté na 60 °C a udržujte je teplé. Na omáčku zahřejte v rendlíku zbývající cukr, máslo a smetanu a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte sezamová semínka. Banány rozdělte do osmi servírovacích misek či skleniček, přelijte omáčkou a servírujte se zmrzlinou.
Tip - Kombinace teplých banánů a ledové zmrzliny je nepřekonatelná.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY