Banány v karamelu a sezamu
Ingredience
6 | banánů |
8 | lžic světlého třtinového cukru |
2 | lžíce másla |
200 ml | smetany ke šlehání |
2 | lžíce sezamových semínek, nasucho opražených |
vanilková zmrzlina |
Postup přípravy
Kousky banánů posypte 2 lžícemi cukru. Pánev rozpalte na středním plameni a pak na ní postupně opečte banány v cukru. Dávejte je do trouby zahřáté na 60 °C a udržujte je teplé. Na omáčku zahřejte v rendlíku zbývající cukr, máslo a smetanu a zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte sezamová semínka. Banány rozdělte do osmi servírovacích misek či skleniček, přelijte omáčkou a servírujte se zmrzlinou.
Tip - Kombinace teplých banánů a ledové zmrzliny je nepřekonatelná.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY