Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Banánový dort s granolou

Banánový dort s granolou

Ingredience

100 g másla
90 g špaldové mouky NP Bio
2 vejce NP Bio
120 g ovesných vloček NP Bio
180 g třtinového cukru NP Bio
1⁄4 lžičky soli
5 g prášku do pečiva
1⁄2 lžičky jedlé sody
6 banánů NP Bio
1 citron NP Bio
2 lžičky vanilkového aroma
4 plátky želatiny
60 ml polotučného
mléka NP Bio
200 g ricotty
250 ml smetany ke šlehání (33 %)
60 g kokosové granoly

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
3. V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
4. Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
5. Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
6. Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty