
Banánový dort s granolou
Ingredience
100 g | másla |
90 g | špaldové mouky NP Bio |
2 | vejce NP Bio |
120 g | ovesných vloček NP Bio |
180 g | třtinového cukru NP Bio |
1⁄4 | lžičky soli |
5 g | prášku do pečiva |
1⁄2 | lžičky jedlé sody |
6 | banánů NP Bio |
1 | citron NP Bio |
2 | lžičky vanilkového aroma |
4 | plátky želatiny |
60 ml | polotučného |
mléka NP Bio | |
200 g | ricotty |
250 ml | smetany ke šlehání (33 %) |
60 g | kokosové granoly |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
3. V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
4. Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
5. Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
6. Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.