1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu a sůl. Banány oloupejte a 2 rozmixujte na pyré. Po třetinách střídavě zamíchejte k máslovému základu moučnou směs a pyré.
3
Čokoládu nasekejte na kousky a vmíchejte do těsta. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto. Navrch položte připravený podélně rozkrojený zbylý banán. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
1
Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu a promíchejte.
2
Do jiné mísy prosejte mouku, sodu a sůl. Banány oloupejte a 2 rozmixujte na pyré. Po třetinách střídavě zamíchejte k máslovému základu moučnou směs a pyré.
3
Čokoládu nasekejte na kousky a vmíchejte do těsta. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto. Navrch položte připravený podélně rozkrojený zbylý banán. Pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.