×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bagety s vlašskými ořechy

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka...
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Bagety s vlašskými ořechy

Co budete potřebovat

2 lžičky třtinového cukru
7 g instantního droždí
60 ml olivového oleje
300 g hladké mouky
150 celozrnné chlebové mouky
2 lžíce dýňových semínek
1 ½ lžičky slunečnicových semínek
185 g vlašských ořechů
sůl
20 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát. Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová se­mínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta. Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
Tip - Bagety jsou skvělé k polévce, s máslem a šunkou ovšem fungují zrovna tak.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bagety s vlašskými ořechy

Předkrm Snadné Česká Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

2 lžičky třtinového cukru
7 g instantního droždí
60 ml olivového oleje
300 g hladké mouky
150 celozrnné chlebové mouky
2 lžíce dýňových semínek
1 ½ lžičky slunečnicových semínek
185 g vlašských ořechů
sůl
20 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte cukr, droždí a 125 ml vlažné vody ve velké míse. Zakryjte a na teplém místě nechte 10–12 minut stát. Vmíchejte olej a dalších 165 ml vlažné vody. Přidejte obě mouky, dýňová se­mínka, 1 lžičku slunečnicových semínek, ořechy a 1 lžičku soli a promíchejte vařečkou. Pak hněťte na lehce pomoučené ploše asi 5 minut do hladkého, elastického těsta. Přendejte do čisté mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě 2 hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Pak lehce prohněťte, přepůlte a z každé půlky vyválejte bagetu. Obě dejte na plech, po celé ploše do nich udělejte zářezy, potřete máslem a posypte zbylými semínky. Pečte asi 40 minut dozlatova.
Tip - Bagety jsou skvělé k polévce, s máslem a šunkou ovšem fungují zrovna tak.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty