Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPoctivá bábovka s ochuceným tvarohem
Albert logoAlbert logo
  • Poctivá bábovka s ochuceným tvarohem
Poctivá bábovka s ochuceným tvarohem

Poctivá bábovka s ochuceným tvarohem

Vyzkoušejte bábovku, která bude tvarohová a krásně nadýchaná. Bábovka je tradiční český zákusek, který můžete udělat na sto způsobů.
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Snídaně

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Mouka hrubá
  • Máslo
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Cukr krupicový 150 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Kakao holandské 2 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr moučkový 4 plž
  • Pudink vanilkový 1 ks
  • Mouka hrubá
  • Máslo
  • Vejce 3 ks
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Cukr krupicový 150 g
  • Mléko 250 ml
  • Mouka polohrubá 300 g
  • Kakao holandské 2 plž
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr moučkový 4 plž
  • Pudink vanilkový 1 ks
Alergeny
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Nejprve si připravte tvarohovou náplň: 500 g polotučného tvarohu vidličkou našlehejte s připraveným žloutkem, 4 lžícemi moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem, pudinkem a 100–150 ml mléka, až vám vznikne vláčná náplň. Poté ji dejte stranou.
    2
    Na těsto na bábovku šlehejte v robotu asi 5–7 minut 3 vejce se 150 g krupicového cukru, pak přidejte 60 ml oleje, 100 ml mléka a 300 g mouky důkladně promíchané s 2 lžícemi kakaa a práškem do pečiva.
    3
    Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se vám nepřilepila na stěny. Na dno nalijte třetinu těsta, na něj polovinu tvarohové směsi, poté druhou třetinu těsta, zbytek tvarohové směsi a navrch poslední třetinu těsta.
    4
    Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Bábovka by měla být krásně nadýchaná. Ať vám chutná.
    1
    Nejprve si připravte tvarohovou náplň: 500 g polotučného tvarohu vidličkou našlehejte s připraveným žloutkem, 4 lžícemi moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem, pudinkem a 100–150 ml mléka, až vám vznikne vláčná náplň. Poté ji dejte stranou.
    2
    Na těsto na bábovku šlehejte v robotu asi 5–7 minut 3 vejce se 150 g krupicového cukru, pak přidejte 60 ml oleje, 100 ml mléka a 300 g mouky důkladně promíchané s 2 lžícemi kakaa a práškem do pečiva.
    3
    Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se vám nepřilepila na stěny. Na dno nalijte třetinu těsta, na něj polovinu tvarohové směsi, poté druhou třetinu těsta, zbytek tvarohové směsi a navrch poslední třetinu těsta.
    4
    Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Bábovka by měla být krásně nadýchaná. Ať vám chutná.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Jak udělat bábovku zdravější
      Zdravější tvarohovou bábovku můžete udělat také přidáním zdravějšího tvarohu Zkuste použít na bábovku Nature's Promise mouku bez lepku Co takhle bábovka bez cukru. Zkoušeli jste?
    • Co byste o bábovce měli vědět
      Díky tvarohové náplni bude vaše bábovka plná bílkovin.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup

    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 01.05.2024 do 07.05.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 17.04.2024 do 07.05.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 01.05.2024 do 07.05.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 17.04.2024 do 07.05.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.