Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Poctivá bábovka s ochuceným tvarohem

Poctivá bábovka s ochuceným tvarohem

Vyzkoušejte bábovku, která bude tvarohová a krásně nadýchaná. Bábovka je tradiční český zákusek, který můžete udělat na sto způsobů.

Co budete potřebovat na bábovku s ochuceným tvarohem

3 vejce
150 g krupicového cukru
60 ml slunečnicového oleje
100 ml mléka
300 g polohrubé mouky
2 lžíce holandského kakaa
1 prášek do pečiva
máslo na vymazání + hrubá mouka na vysypání formy
Na tvarohovou náplň:
500 g polotučného tvarohu
1 žloutek
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
100–150 ml mléka

Jak udělat bábovku zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na bábovku s ochuceným tvarohem

  1. Nejprve si připravte tvarohovou náplň: 500 g polotučného tvarohu vidličkou našlehejte s připraveným žloutkem, 4 lžícemi moučkového cukru, 1 vanilkovým cukrem, pudinkem a 100–150 ml mléka, až vám vznikne vláčná náplň. Poté ji dejte stranou.
  2. Na těsto na bábovku šlehejte v robotu asi 5–7 minut 3 vejce se 150 g krupicového cukru, pak přidejte 60 ml oleje, 100 ml mléka a 300 g mouky důkladně promíchané s 2 lžícemi kakaa a práškem do pečiva.
  3. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou, aby se vám nepřilepila na stěny. Na dno nalijte třetinu těsta, na něj polovinu tvarohové směsi, poté druhou třetinu těsta, zbytek tvarohové směsi a navrch poslední třetinu těsta.
  4. Pečte asi 40 minut v předehřáté troubě při 180 °C. Bábovka by měla být krásně nadýchaná. Ať vám chutná.
Pomohl vám recept?
729hodnocení4

Co byste o bábovce měli vědět

Díky tvarohové náplni bude vaše bábovka plná bílkovin.

Další videorecepty