×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Americký apple pie

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s...
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Americký apple pie

Co budete potřebovat

2 hotová křehká těsta
120 g másla + na vymazání formy
3 lžíce hladké mouky
60 ml vody
70 g krupicového cukru
100 g hnědého cukru
8 jablek Granny Smith, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na plátky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte jablka. Vmíchejte mouku, přidejte vodu, cukry a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte chvilku probublávat. Koláčovou formu s průměrem dna 24 cm vymažte tukem a vyložte dvěma třetinami hotového těsta, navrch rozložte jablka, jemně upěchujte. Zbylé těsto nakrájejte na proužky a křížem krážem je rozložte navrch koláče. Koláč pomalu a rovnoměrně zalijte obsahem rendlíku. Pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 175 °C a pokračujte v pečení 35 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Americký apple pie

Dezert Snadné Podzimní sklizeň jablek a hrušek Magazín 11/2016 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 3 (16)

Co budete potřebovat

2 hotová křehká těsta
120 g másla + na vymazání formy
3 lžíce hladké mouky
60 ml vody
70 g krupicového cukru
100 g hnědého cukru
8 jablek Granny Smith, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na plátky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte jablka. Vmíchejte mouku, přidejte vodu, cukry a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte chvilku probublávat. Koláčovou formu s průměrem dna 24 cm vymažte tukem a vyložte dvěma třetinami hotového těsta, navrch rozložte jablka, jemně upěchujte. Zbylé těsto nakrájejte na proužky a křížem krážem je rozložte navrch koláče. Koláč pomalu a rovnoměrně zalijte obsahem rendlíku. Pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 175 °C a pokračujte v pečení 35 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Ovesná kaše s rozinkami,...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Lívance s javorovými jablky
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem
Jablečný krambl s medem

Inspirujte se podobnými recepty