Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 hotová křehká těsta
120 g másla + na vymazání formy
3 lžíce hladké mouky
60 ml vody
70 g krupicového cukru
100 g hnědého cukru
8 jablek Granny Smith, oloupaných, bez jádřince a nakrájených na plátky

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 220 °C. Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte jablka. Vmíchejte mouku, přidejte vodu, cukry a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte chvilku probublávat. Koláčovou formu s průměrem dna 24 cm vymažte tukem a vyložte dvěma třetinami hotového těsta, navrch rozložte jablka, jemně upěchujte. Zbylé těsto nakrájejte na proužky a křížem krážem je rozložte navrch koláče. Koláč pomalu a rovnoměrně zalijte obsahem rendlíku. Pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 175 °C a pokračujte v pečení 35 minut.

Pomohl vám recept?
49hodnocení4

Další videorecepty