VEPŘOVÁ PANENKA S FÍKOVOU OMÁČKOU

Vyzkoušejte marinovanou vepřovou panenku s lahodně nasládlou chutí fíků. Jednoduchý recept, který máte hotový za pár minut a zaručeně si ho vychutnáte!

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 minut
Náročnost: lehké

Potřebujete

360 g
marinované vepřové panenky
120 g
čerstvých fíků
30 g
másla
slunečnicový olej
½
citronu
sůl a pepř

Jak na to

  1. Fíky nakrájejte na čtvrtiny.
  2. Na rozpálené pánvi na oleji zprudka opečte plátky marinované panenky z jedné strany. Poté přidejte nakrájené fíky, maso otočte a smažte i z druhé strany.
  3. Po 2 minutách podlijte troškou vody, přidejte oříšek másla a vymačkejte citron. V případě potřeby osolte a opepřete dle chuti.
tip
Podávejte se šťouchanými bramborami.

K tomuto receptu se skvěle hodí

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l

CHÂTEAU TOUR BORDEAUX
0,75 l

IT CIELO PASSAIA TOSCANA
0,75 l