THAJSKÝ HOVĚZÍ SALÁT S MANGEM, PAPÁJOU A MÁTOVÝM DRESINKEM
Připravte si originální exotický salát. Spojení hovězího s mátovým dresinkem a slakou chutí manga a vína si zamilujete.
Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 10 min.
Náročnost: lehké
Potřebujete
4
plátky hovězího roštěnce
1
mango
1
papáju
10
kuliček modrého + 10 kuliček bílého hroznového vína
pórek
čerstvou mátu
olivový olej
Na dresink:
2
limety
1 lžíci
rybí omáčky
svazek máty
1
červenou chilli papričku
1
stroužek česneku
50 g
palmového cukru
Jak na to
- Plátky masa z obou stran osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
- Poté je na grilovací pánvi opečte 2 minuty z každé strany a nechte je alespoň 3 minuty odležet, aby se v nich vyrovnala teplota a po rozkrojení nevytekla všechna šťáva. Až poté je nakrájejte přes vlákna na tenké plátky.
- V mixéru připravte dresink: postupně do něj dejte šťávu z jedné limety, rybí omáčku, mátu, chilli papričku, česnek a cukr a rozmixujte dohladka.
- Mango a papáju nakrájejte na kousky a spolu s kuličkami vína, nudličkami pórku, limetou a masem naaranžujte na talíř. Ozdobte mátou a podávejte s dresinkem v jiné misce.
tip
Servírujte v misce nebo hlubokém talíři, kde jednotlivé barevné složky salátu krásně vyniknou.