PIKANTNÍ KUŘECÍ POLÉVKA S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Tato pikantní polévka je inspirovaná thajskou kuchyní. Pokud z ní chcete mít kompletní oběd, můžete ji doplnit rýžovými nudlemi.

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 50 minut
Náročnost: střední

Potřebujete

100 g
kuřecích srdcí
300 g
kuřecího masa s kůží (křídla, horní stehna)
1
mrkev
1
cibuli
1
menší červenou papriku
60 g
uvařeného hrášku
50 g
kokosového mléka
1
chilli papričku
pažitku
sůl

Jak na to

  1. Do hrnce vložte maso vcelku, zalijte vodou a nechte vařit cca půl hodiny. Přidejte nakrájenou zeleninu.
  2. Nasekejte chilli papričku a v malé misce ji rozmíchejte se solí a olejem a přidejte do polévky. 10 minut před koncem vaření přilijte kokosové mléko a ještě asi 10 minut povařte.
  3. Až bude polévka uvařená, maso a zelenina měkké, maso odeberte a prsty natrhejte na menší kousky, vložte do misek, ve kterých budete polévku servírovat.
  4. Maso zalijte polévkou, nasekejte pažitku, ještě pokapejte olivovým olejem a můžete servírovat.
tip
Podávejte se světlým pečivem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. TRAMÍN ČERV.
0,75 l

MORAV. COLL. PÁLAVA
0,75 l

MORAV. COLL. TRAMÍN ČERV.
0,75 l

MORAV. COLL. PÁLAVA
0,75 l