PAŠTIKA Z KUŘECÍCH SRDCÍ A JATER S POLENTOU

Vyzkoušejte paštiku z kuřecích srdcí a kuřecích jater na osmažené polentě. Patří k hlavním předkrmům toskánské kuchyně. Pokud si paštiku vyrobíte sami doma, bude vám chutnat o to víc, její příprava je totiž velmi snadná.

Čas přípravy: 20 minut
Čas vaření: 60 minut
Náročnost: střední

Potřebujete

100 g
kuřecích srdcí
200 g
kuřecích jater
1
mrkev
1
řapík řapíkatého celeru
1
cibuli
1
bobkový list
kapari
150 g
instantní polenty (kukuřičné mouky)
olej na smažení
sůl

Jak na to

  1. Zeleninu nakrájejte na větší kusy a dejte ji vařit společně se srdci a celými játry na cca 40 minut. Přidejte sůl a bobkový list. Mezitím si uvařte polentu tak, že ji budete postupně přisypávat do půl litru vroucí osolené vody a míchat, dokud nezhoustne.
  2. Polentu vyklopte do širší nižší nádoby, zarovnejte a nechte chvíli vychladnout.
  3. Z vývaru vyjměte uvařená srdce společně s játry, kouskem mrkve, přidejte kapari, trošku vývaru a vše spolu rozmixujte dohladka.
  4. Polentu nakrájejte na obdélníčky cca 3 x 6 cm a na rozpáleném oleji osmažte dozlatova, a poté pomažte paštikou.
tip
Podle fantazie můžete celý pokrm na talíři dozdobit kyselou okurkou a pažitkou.

K tomuto receptu se skvěle hodí

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

CANTI ESTATE GAVI DOCG
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

CANTI ESTATE GAVI DOCG
0,75 l