MAROCKÉ KUŘE

Lehký exotický recept, který potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte marocké kuře.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 15 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

400 g
kuřecích medailonků
300 g
kuskusu
200 g
batátů
200 g
sterilované cizrny
1
červenou cibuli
2
mrkve
1
červenou papriku
1
žlutou papriku
1
cuketu
10 g
žlutých rozinek
3
lžíce slunečnicového oleje
1
lžičku mletého koriandru
1
lžičku mletého římského kmínu
3
lžičky mleté papriky
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvé máty
sůl

Jak na to

  1. Osolené kuřecí medailonky na oleji zprudka opečte 1 minutu z každé strany.
  2. Maso vyjměte, vsypte měsíčky cibule, kostičky batátů, kolečka mrkve a nudličky papriky. Restujte 5 minut a vsypte půlkolečka cukety, rozinky a scezenou cizrnu. Okořeňte a opékejte 5 minut, případně přilijte trochu oleje.
  3. Kuskus osolte, promíchejte s olivovým olejem a přelijte vroucí vodou dle návodu.
  4. Hotový kuskus podávejte s marockou směsí, lístky koriandru a máty.
tip
Místo kuskusu můžete marockou směs podávat i s rýží.

K tomuto receptu se skvěle hodí

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

CANTI ESTATE GAVI DOCG
0,75 l

PINOT GRIGIO DOC
0,75 l

CANTI ESTATE GAVI DOCG
0,75 l