KUŘECÍ ŠPÍZY S PEČENÝMI BRAMBORAMI S FETOU, PETRŽELKOU A DIPEM Z ČERVENÉ CIBULE

Kuřecí maso nemusíte grilovat pouze vcelku. V podobě chutných špízů si ho zaručeně užijí všichni členové rodiny. Dopřejte jim proto tento nezapomenutelný gastro zážitek s lahodnou přílohou.

Čas přípravy: 15 minut
Čas vaření: 30 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

1 balení
kuřecích špízů
340 g
nových brambor
30 g
sýru feta
10 g
nasekané čerstvé petrželky
sůl a čtyřbarevný pepř
extra panenský olivový olej

Na dip:

1
červenou cibuli
1
stroužek česneku
1
bílý smetanový jogurt
sůl a pepř

Jak na to

  1. Omyté brambory rozkrájejte na půlky. Ve středně velkém hrnci dejte vařit vodu. Když začne vřít, přidejte brambory a povařte je přibližně 10 až 12 minut. Zapíchnutím vidličky zkuste jejich měkkost. Brambory sceďte a umístěte na plech vyložený alobalem slupkou nahoru. Pomocí mačkadla na brambory každý brambor jemně rozmačkejte do kruhového tvaru. Brambory potřete olivovým olejem, posypte solí a mletým pepřem. Plech vložte do vyhřáté trouby a při teplotě 200 °C pečte 8 až 10 minut. Po vytažení brambory posypte sýrem feta a najemno nasekanou čerstvou petrželkou.
  2. Špízy poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Polijte je olivovým olejem a pečte přibližně 10 až 15 minut.
  3. Mezitím si cibuli nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli, prolisovaný česnek, sůl a čerstvě umletý pepř. Nechte vychladnout a smíchejte s jogurtem. Dip připravte den předem, bude ještě chutnější!
tip
Maso naložte do marinády alespoň dvě hodiny předem, nejlépe je nechat ho v chutné směsi přes noc. Maso během grilování pomocí štětce potírejte zbytkem marinády nebo rozpuštěným máslem, jinak by bylo příliš suché.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l