GRILOVANÉ PLNĚNÉ CUKETY

Grilované cukety plněné kuřecími srdci, játry a salsicciou se hodí na letní večery, kdy nám na zahradě právě roste tato vděčná zelenina. Kombinace 3 druhů masa zasypaných parmezánem a strouhankou dodá cuketě tu správnou křupavost.

Čas přípravy: 30 minut
Čas vaření: 50 minut
Náročnost: střední

Potřebujete

100 g
kuřecích srdcí
80 g
kuřecích jater
80 g
syrové salsiccie (klobásy)
3–4
středně velké cukety
½
červené papriky
20 g
kaparů
50 g
strouhanky
50 g
strouhaného parmezánu
česnek
petržel
sůl a pepř

Jak na to

  1. Všechno maso nasekejte nadrobno a osmažte na větším plameni cca 10 minut bez oleje.
  2. Mezitím rozehřejte troubu, cukety podélně rozkrojte a ze všech vydlabejte střed. Nadrobno nasekejte papriku, kapari, petržel, česnek a přidejte do osmahnuté masové směsi.
  3. Přisypte parmazán a strouhanku, dobře promíchejte, podle potřeby osolte a opepřete. Malou lžičkou naplňte středy cuket, můžete ještě zasypat parmazánem se strouhankou a nechte gratinovat v troubě na 170 °C cca 25 minut. 
tip
Podávejte s bruschettou (opečeným chlebem s česnekem a kapkou olivového oleje) a s čerstvým sezónním salátem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV.COLL. RULAN.ŠEDÉ 0,75L
MORAV.COLL. RULAN.ŠEDÉ 0,75L

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV.COLL. SAUVIGNON 0,75L
MORAV.COLL. SAUVIGNON 0,75L

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV.COLL. RULAN.ŠEDÉ 0,75L
MORAV.COLL. RULAN.ŠEDÉ 0,75L

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV.COLL. SAUVIGNON 0,75L
MORAV.COLL. SAUVIGNON 0,75L

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l