DOMÁCÍ HAMBURGER S KUŘECÍM MASEM

Rychlý a chutný burger je tu! Překvapte s ním i vaše hosty na grilovací párty.

Čas přípravy: 10 minut
Čas vaření: 20 min.
Náročnost: lehké

Potřebujete

4
medailonky z kuřecích prsou
4
hamburgerové bulky
4
listy salátu
4
plátky modrého sýru
1
cibuli
snítku oregana
olivový olej
sůl

Na brusinkovou glazuru:

250 ml
portského vína
125 ml
brusinkového džemu
1
lžíci balzamikového octa
50 g
krupicového cukru
3
kousky pomerančové kůry
2
tymiánové větvičky
1
bobkový list
1
svazek skořice

Jak na to

  1. Kuřecí medailonky omyjte, osušte, potřete olejem a z obou stran osolte.
  2. Připravte si brusinkovou glazuru. V hrnci smíchejte uvedené ingredience, zahřívejte 3 minuty na slabém plameni, aby se cukr rozpustil, pak zvyšte plamen a nechte probublávat asi 10 minut, aby glazura krásně zhoustla.
  3. Na rozpálený gril dejte maso potřené brusinkovou glazurou a grilujte z obou stran, aby bylo maso měkké a hotové uvnitř. Stále potírejte glazurou.
  4. Bulky rozřízněte a naskládejte na ně odspodu: list salátu, pak kuřecí maso, zkaramelizovanou cibulku a plátek modrého sýru.
  5. Ozdobte oreganem a přiklopte horním dílem.
tip
Servírujte s domácimi hranoky a vychlazeným nápojem.

K tomuto receptu se skvěle hodí

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l

MORAV. COLL. RULAN. ŠEDÉ
0,75 l

MORAV. COLL. SAUVIGNON
0,75 l