×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Perník
60 minut , Vysoká náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Perník

Co budu potřebovat

máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání
400 g hladké mouky
50 g cukru Nyní v akci
1 sáček prášku do perníku Nyní v akci
1/2 sáčku prášku do pečiva Nyní v akci
1 lžíce skořice
2 lžíce kakaa
1 vejce
2 lžíce medu
125 ml oleje Nyní v akci
450 ml mléka Nyní v akci
hrst sekaných vlašských ořechu Nyní v akci
Na čokoládovou polevu:
160 g čokolády Nyní v akci
160 ml smetany ke šlehání
hrst sekaných vlašských ořechu na ozdobu Nyní v akci

Jak na to?

1. Úplně nejdřív zapnu troubu a předehřeju si ji na 180 °C. Pak si vymažu plech kouskem másla. Doprostřed plechu nasypu hrst mouky a potřepávám plechem tak, aby se mouka chytila i na bocích.
2. Smíchám všechny suché ingredience – mouku, cukr, prášek do perníku i pečiva, skořici a kakao v míse. V hrníčku rozkvedlám mléko s olejem a vajíčkem, vliju do mísy a těsto vymíchám dohladka.
3. Těsto rovnoměrně vliju na plech, dám do trouby a peču přibližně půl hodiny. Vyzkouším párátkem, jestli už je těsto pečené – pokud na něm ulpívá ‚mokré‘ těsto, peču ještě chvíli. Hotový perník vyndám a nechám vychladnout.
4. Zatím si připravím polevu. Přivedu smetanu téměř k varu. Nalámu do ní čokoládu, nechám ji za stálého míchání rozpustit. Polevu rozprostřu po perníku, nechám trochu zatuhnout a posypu nasekanými ořechy. Krájím na kostky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj