Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKoprová omáčka s parmazánem
Albert logoAlbert logo
  • Koprová omáčka s parmazánem
Koprová omáčka s parmazánem

Koprová omáčka s parmazánem

Snadné
31-45 minut
5/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 60 g
  • Brambory nové 600 g
  • Cukr krupicový 70 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Kvasný ocet 3 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Citron 1 ks
  • Vejce 4 ks
  • Máslo 60 g
  • Brambory nové 600 g
  • Cukr krupicový 70 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
  • Mouka hladká 40 g
  • Kvasný ocet 3 plž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Sůl
  • Kopr 1 hrs.
  • Parmazán 50 g
  • Citron 1 ks
  • Vejce 4 ks

Příprava

1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.
1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.