×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bramboračka
40 minut , Polévka , Nízká náročnost , Česká ,

Bramboračka

Co budu potřebovat

2 mrkve, jedna nakrájená na kolečka, jedna celá
1 celý celer, oloupaný a přepůlený
1 celá cibule, oloupaná
1 menší petržel, oloupaná a nakrájená na kolečka nebo na malé kousky
4 středně velké brambory, nakrájené na kostky Nyní v akci
1 kostka bujonu
sůl a pepř
2 hrsti sušených hub, namočené
50 g másla
50 g mouky Nyní v akci
majoránka podle chuti
1 vejce
2 stroužky česneku (nemusí být)

Jak na to?

1. Nakrájenou zeleninu a brambory dám vařit do většího hrnce, zaliju 1 litrem vody, přidám bujon, osolím a nechám vařit.
2. Přidám předem namočené sušené houby včetně vody, ve které se máčely. Až bude zelenina hodně měkká, vyndám cibuli, celou mrkev a celer.
3. Na jíšku rozehřeju máslo, přidám hladkou mouku a míchám tak dlouho, až jíška zezlátne. Ihned ji vliju do vroucí polévky a nechám asi deset minut povařit.
4. Úplně nakonec rozklepnu vajíčko do skleničky, nešlehám a přes vidličku vmíchám do vařící polévky. Podle chuti přidám rozmačkaný česnek, majoránku a pepř.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj