Skip
Albert logoAlbert logo

Welcome!

My profile
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
OnlineLokální produkty

Kefír

Středočeská mlékárna Bio Vavřinec navazuje na letitou tradici výroby přírodních mléčných produktů nejvyšší kvality. Jako základ používá výhradně nehomogenizované bio mléko pocházející od českých welfare chovů z plně certifikovaných farem. Součástí filozofie mlékárny je rovněž mimořádná ohleduplnost k životnímu prostředí. To vše se odráží v typické poctivosti a jednoduchosti složení produktů. Při výrobě se zpravidla využívá pouze mléko, probiotické kultury a syřidlo. Díky tomu produkty Bio Vavřinec neobsahují žádné konzervanty, zahušťovadla, barviva, sušené mléko ani stabilizátory.

Česnek

Farma Dryák v obci Vítov působí už 31 let a posledních 15 let pěstuje i skvělou lokální zeleninu. Aktuálně hospodaří celkově na 705 hektarech orné půdy, a patří tak k největším pěstitelům česneku v Česku. Pan Dryák pěstuje paličák i nepaličák, česnek se sbírá ručně i strojově a nasvazkovaný se vozí do sýpky, aby přírodní cestou uschl. Ze sýpky je ručně očištěn a dále zabalen a ihned poté míří do obchodu, nejčastěji právě do Albertu.

 

Česnek

Farma Dryák v obci Vítov působí už 31 let a posledních 15 let pěstuje i skvělou lokální zeleninu. Aktuálně hospodaří celkově na 705 hektarech orné půdy, a patří tak k největším pěstitelům česneku v Česku. Pan Dryák pěstuje paličák i nepaličák, česnek se sbírá ručně i strojově a nasvazkovaný se vozí do sýpky, aby přírodní cestou uschl. Ze sýpky je ručně očištěn a dále zabalen a ihned poté míří do obchodu, nejčastěji právě do Albertu. Na farmě také dodávají na jaře čerstvý česnek tzv. „na zeleno“ a v zimě se věnují specialitě, tzv. „uzenému česneku“, který je týden uzen studeným kouřem ze dřeva ovocných stromů, aby dostal jemnou zauzenou chuť, a zároveň je tento proces šetrný k česneku, takže stále zůstává živý.

 

 

Vdolky

Vlčnovské vdolečky jsou tradiční pečivo oválného tvaru ze Slovácka z jemného máslového převalovaného těsta, zdobené povidly s posypkou, uvnitř s tvarohovou náplní a rozinkami. Mají zlatavou barvu s typickou rumovou vůní. Ve Vlčnově mají vdolečky dlouholetou tradici, jak dokazuje i místní kronika. Pečou sena svatby, oslavy, rodinné akce a také na každoroční jízdu králů, která je zapsána na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Vdolečky z Pekařství Javor už byly ve Vatikánu, na ambasádě ve Vídni a letěly několikrát i přes oceán.

 

 

Rajčata

Opravdová chuť: Vybíráme pro vás ty nejchutnější odrůdy, kterým se u nás přirozeně daří a mohou tu plně dozrát. Ani kapka vody nazmar: Neplýtváme vodou, zaléváme dešťovkou a přebytečnou vodu ze zálivky recyklujeme. Vypěstováno v Česku: Veškeré ovoce a zeleninu pro vás pěstujeme poctivě a s láskou tam, kde jsme doma. S ohledem k přírodě: Pro naše rostliny používáme přirozenou biologickou ochranu. Z keříku rovnou na talíř: Vždy čerstvé a s minimem emisí z dopravy, protože naše rajčata to k vám mají blíž než ta dovážená.

 

 

Borůvky

Našim zákazníkům chceme nabízet to nejkvalitnější ovoce pěstované v Česku, poctivé a šetrné k přírodě i lidem. Borůvkám dopřáváme perfektní péči během růstu i po sklizni a díky šetrnému sběru, rychlému zchlazení a profesionálnímu uložení vydrží mnohem déle čerstvé než dovážená produkce. Mezi naše zásady patří, že sbíráme vždy jen zralé ovoce, a to na jeden dotyk. Kontrolujeme tak kvalitu už při samotném sběru. Každá jedna borůvka tak má maximální péči. Zdraví v každé bobuli a hlavně neodolatelná chuť dělá z borůvek zázrak přírody, takzvanou superpotravinu. Stačí kolem 100 g tohoto přírodního zázraku denně a vaše tělo dostane ideální dávku antioxidantů, vitaminů a především přírodních antibiotik.