×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Francouzské brambory
10 minut , Střední náročnost , Francouzská , Bezmasé ,

Francouzské brambory

Co budu potřebovat

¾–1 kg brambor AQ, uvařených ve slupce Nyní v akci
máslo na vymazání
150 g salámu Nyní v akci
1 cibule, nasekaná najemno
3 vejce (2 vařená natvrdo)
1 kelímek smetany
150 g eidamu, nastrouhaného
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
cherry rajčátka,
olej a nasekaná petrželka k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na plátky. Dejte do máslem vymazaného pekáčku. Přidejte na kostičky nakrájený salám, cibuli i dvě vařená vejce nakrájená na kostičky a opatrně promíchejte. V misce rozkvedlejte zbylé vejce, smetanu, nastrouhaný sýr a hořčici. Osolte a opepřete podle chuti a směsí zalijte brambory. Pečte při zhruba 200 °C dozlatova. Cherry rajčátka přepulte, dejte do mísy, pokapejte olejem, osolte a promíchejte s nasekanou petrželkou. Brambory naporcujte a podávejte s ochucenými rajčátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj