×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová žebírka v texaském stylu
nad 60 minut , Snadné , Americká ,

Vepřová žebírka v texaském stylu

Co budu potřebovat

2 kg vepřových žeber
cibule
3 stroužky česneku
lžíce rajčatového protlaku
lžíce třtinového cukru
worcester
červený vinný ocet
rostlinný olej
sůl, pepř

Jak na to?

Vepřový bok nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce. Žebra dáme do misky, z obou stran je osolíme a opepříme. Nakrájíme půlku cibule na měsíčky, nasekáme 3 stroužky česneku a orestujeme na oleji. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci třtinového cukru, kapku worcestru a červený vinný ocet. Necháme provařit a ještě teplou směsí zalijeme žebra. Necháme marinovat asi tak hodinku.

Po uplynulé době dáme žebra i s marinádou do trouby na 150 °C asi hodinku péct.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Japonská polévka s vepřovým masem

    Polévka 60 minut
  • Vepřové sweet and sour

    Hlavní chod 30 minut
  • Terinka z vepřového se zelným salátem

    nad 60 minut