×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Tábornické sladké brambory na ohni

Další recepty a články

Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Tábornické sladké brambory na ohni

TIP pro táborníky:
Správný táborový šéfkuchař má s sebou na cestách alobal. Pokud se vám brambory nechce vařit, zabalené v alobalu je dejte do žhavého popelu a pečeme cca 40 až 60 minut  Zabalené pochoutky se částečně dusí ve vlastní šťávě a tak jsou vždy šťavnaté.

Prázdniny v jednom kole 

Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Co budete potřebovat

600 g sladkých brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl
28 plátků špeku nebo slaniny

Jak na to?

Než budete brambory opékat na otevřeném ohni, je dobré je nejprve předvařit v kotlíku či doma v hrci. V osolené vodě je vařte do poloměkka. To může dle velikosti trvat 10 až 20 minut.

Vychladlé brambory dejte do mísy a promíchejte se solí a olejem. Poté je omotejte plátky špeku, nebo slaniny a pečte na roštu, či jako špekáček na klacíku.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Tábornické sladké brambory na ohni

Hlavní chod Velmi snadné Česká Piknik
Průměrné hodnocení 5 (5)

TIP pro táborníky:
Správný táborový šéfkuchař má s sebou na cestách alobal. Pokud se vám brambory nechce vařit, zabalené v alobalu je dejte do žhavého popelu a pečeme cca 40 až 60 minut  Zabalené pochoutky se částečně dusí ve vlastní šťávě a tak jsou vždy šťavnaté.

Prázdniny v jednom kole 

Hledejte v prodejnách Albert příručku pro táborníky prázdniny v jednom kole. Najdete v ní spoustu inspirace, jak strávit letní prázdniny a mnoho dalších tipů do přírody.

 

Co budete potřebovat

600 g sladkých brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl
28 plátků špeku nebo slaniny

Jak na to?

Než budete brambory opékat na otevřeném ohni, je dobré je nejprve předvařit v kotlíku či doma v hrci. V osolené vodě je vařte do poloměkka. To může dle velikosti trvat 10 až 20 minut.

Vychladlé brambory dejte do mísy a promíchejte se solí a olejem. Poté je omotejte plátky špeku, nebo slaniny a pečte na roštu, či jako špekáček na klacíku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty