×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Penne s ragú z vepřových žeber
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská ,

Penne s ragú z vepřových žeber

Co budu potřebovat

vepřový bok
mrkev
řapíkatý celer
šalotky
stroužek česneku
rajčata
červené víno
smetana
těstoviny penne
parmezán
olivový olej
sůl, pepř
rozmarýn
oregano
bazalka

Jak na to?

Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný najemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit.

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú, přidáme nastrouhaný parmezán a podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Celerová polévka s tymiánem

    Polévka 45 minut
  • Kuře v polévce

    Polévka nad 60 minut
  • Japonská polévka s vepřovým masem

    Polévka 60 minut