×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená selečí kýta
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Pečení ,

Pečená selečí kýta

Co budu potřebovat

selečí kýta
mrkev
petržel
celer
česnek
šalotky
olivový olej
bílé víno
sůl, pepř
mletý kmín
rozmarýn

Jak na to?

Vykostěnou selečí kýtu okořeníme solí, pepřem a mletým kmínem, prošpikujeme rozmarýnem. Kýtu svážeme provázkem. Do pekáče dáme přepůlenou mrkev, petržel, celer, paličku česneku a šalotky. Na zeleninu položíme maso, podlijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem, přikryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi hodinku a půl. Po hodině z pekáče sundáme poklici a necháme kůži vypéct dozlatova. Můžeme ji také potřít troškou medu, bude krásně karamelizovaná.

 

Zdroj: FTV Prima
Recept připravil Zdeněk Pohlreich

Polhreich_Albert

Další recepty se Zdeňkem Pohlreichem najdete zde.

 

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Japonská polévka s vepřovým masem

    Polévka 60 minut
  • Vepřová žebírka v texaském stylu

    nad 60 minut
  • Vepřové sweet and sour

    Hlavní chod 30 minut