Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladcí duchové
Albert logoAlbert logo
  • Sladcí duchové
  • Sladcí duchové
Sladcí duchové

Sladcí duchové

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Párty
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Mouka hladká 230 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kakao holandské 1/2 plž
  • Cukr krupicový 130 g
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 95 g
  • Olej slunečnicový 75 ml
  • Fondán
  • Džem
  • Cukr moučkový 10 g
  • Mouka hladká 230 g
  • Jedlá soda 1/2 člž
  • Kakao holandské 1/2 plž
  • Cukr krupicový 130 g
  • Sůl
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 95 g
  • Olej slunečnicový 75 ml
  • Fondán
  • Džem
  • Cukr moučkový 10 g

Příprava

1
Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte krupicový cukr, špetku soli a promíchejte.
2
V robotu utřete máslo pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.
3
V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí a olej. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4
Vlijte na menší plech nebo dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.
5
Po upečení nechte korpus vychladnout, po vychladnutí jej rozdrobte do misky, smíchejte s oblíbenou marmeládou a vytvarujte polokoule.
6
Kuchyňskou linku nebo vál posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 - 2 mm. Postupně z něj vykrojte čtverce a těmi pak pokryjte připravené koule a vytvarujte fondán do tvaru ducha z prostěradla.
7
Do kousku zbylého fondánu zapracujte trochu kakaa a z hnědého fondánu pak vytvarujte očka a pusinky, kterými pak ozdobte duchy.
1
Mouku, sodu a kakao prosejte do mísy. Přisypte krupicový cukr, špetku soli a promíchejte.
2
V robotu utřete máslo pokrájeného na kostičky do pěny. Po lžících vmíchejte moučnou směs do hladké konzistence.
3
V druhé míse promíchejte vejce, podmáslí a olej. Vše pomalu zapracujte do směsi s moukou a máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4
Vlijte na menší plech nebo dortové formy vyložené pečicím papírem a pečte v troubě 22 minut na 180 °C.
5
Po upečení nechte korpus vychladnout, po vychladnutí jej rozdrobte do misky, smíchejte s oblíbenou marmeládou a vytvarujte polokoule.
6
Kuchyňskou linku nebo vál posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 - 2 mm. Postupně z něj vykrojte čtverce a těmi pak pokryjte připravené koule a vytvarujte fondán do tvaru ducha z prostěradla.
7
Do kousku zbylého fondánu zapracujte trochu kakaa a z hnědého fondánu pak vytvarujte očka a pusinky, kterými pak ozdobte duchy.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.