Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMetrový dezert
Albert logoAlbert logo
  • Metrový dezert
Metrový dezert

Metrový dezert

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience10 porcí

10 porcí
  • Máslo 375 g
  • Mouka hrubá
  • Čokoláda mléčná
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Cukr moučkový 200 g
  • Kakao 2 plž
  • Voda 2 plž
  • Vejce 8 ks
  • Mléko 1 l
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Pudink vanilkový 3 ks
  • Rumová trest 3 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Máslo 375 g
  • Mouka hrubá
  • Čokoláda mléčná
  • Mouka hladká 200 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Cukr moučkový 200 g
  • Kakao 2 plž
  • Voda 2 plž
  • Vejce 8 ks
  • Mléko 1 l
  • Cukr vanilkový 2 ks
  • Pudink vanilkový 3 ks
  • Rumová trest 3 člž
  • Cukr krupicový 250 g

Příprava

1
Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.
2
Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.
3
Krém dejte do lednice na hodinu chladit.
4
Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.
5
Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.
6
Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.
7
Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.
8
Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.
9
Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.
1
Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.
2
Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.
3
Krém dejte do lednice na hodinu chladit.
4
Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.
5
Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.
6
Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.
7
Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.
8
Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.
9
Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.