Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPreclíkové válečky
Albert logoAlbert logo
  • Preclíkové válečky
Preclíkové válečky

Preclíkové válečky

Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 60 g
  • Mléko 350 ml
  • Droždí sušené 1 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Mouka hladká 250 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Jedlá soda 3 plž
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 60 g
  • Mléko 350 ml
  • Droždí sušené 1 ks
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Mouka hladká 250 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Sůl
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Jedlá soda 3 plž
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem, asi 1 hodinu.
2
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
3
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).
1
V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem, asi 1 hodinu.
2
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
3
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.