×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Povidlovník
30 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Moučníky a koláče ,

Povidlovník

Co budu potřebovat

1 sklenička oleje Nyní v akci
sůl
250 g hladké mouky
6 vajec
3 kelímky smetany ke šlehání
3 vaničky polotučného tvarohu
2 sáčky vanilkového cukru
250 g povidel
100 ml rumu Nyní v akci
moučkový cukr

Jak na to?

Nejprve udělejte odpalované těsto. V hrnci přiveďte k varu 2 skleničky vody, olej a špetku soli. Pak přimíchejte mouku a energicky míchejte, aby se těsto přestalo přichytávat k hrnci. Nechte vychladnout a poté do těsta postupně zašlehejte vejce a rozdělte ho na dva plechy. Pečte při 180 °C asi 20 minut. Nechte zcela zchladnout. Tvarohy našlehejte s vanilkovým cukrem, pak k nim vmíchejte i dotuha ušlehanou šlehačku. Povidla rozmíchejte s rumem a potřete jimi jeden vychladlý plát, navrch rozetřete tvarohovou směs a přiklopte druhým plátem těsta. Posypte moučkovým cukrem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj