×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kuřecí prsa zapečená s ementálem
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Ostatní , Zapékání ,

Kuřecí prsa zapečená s ementálem

Co budu potřebovat

4–6 kuřecích prsních řízků
200 g ementálu – Ementál Nyní v akci
švýcarský 45%
125 ml majonézy
125 ml zakysané smetany
75 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
1 stroužek česneku, prolisovaný
rýže nebo pečivo k podávání Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 190 °C. Maso vložte do pekáčku a pokryjte ho plátky sýra. V míse smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, ⅔ parmazánu, sůl, pepř a česnek. Směsí zalijte kuře a posypte zbývajícím parmazánem. Pečte asi hodinu, aby bylo maso měkké a sýrová směs bublala. Jezte s rýží nebo pečivem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj