Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTreska s krustou a bramborovým hřebínkem
Albert logoAlbert logo
  • Treska s krustou a bramborovým hřebínkem
Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Treska s krustou a bramborovým hřebínkem

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory 4 ks
  • Strouhanka 150 g
  • Kopr 2 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Treska filet 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Brambory 4 ks
  • Strouhanka 150 g
  • Kopr 2 hrs.
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Treska filet 4 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Citron 1 ks
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.
1
Rozehřejte troubu na 220 °C. Omyté a osušené brambory ve slupce nařežte příčně tenkými zářezy z jednoho kraje na druhý. Vložte do mísy řezem nahoru a ohřívejte 5 minut v mikrovlnné troubě na 750 W.
2
Na krustu promíchejte strouhanku s polovinou najemno pokrájeného kopru, 2 lžícemi oleje a rozmělněným česnekem. Ryby osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a zasypejte krustou.
3
K rybám přidejte na plech brambory, zakapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte vše dohromady 15 minut.
4
Polovinu citronu nakrájejte na plátky. V misce vyšlehejte smetanu s najemno nasekanou petrželkou a zbylým koprem, šťávou z druhé poloviny citronu, solí a pepřem.
5
Rybu podávejte ozdobenou plátkem citronu, s pečenou bramborou a omáčkou ze zakysané smetany.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.