Albert + claim
Informační servis společnosti Albert ČR

Zdraví zaměstnanci: Albert motivuje ke zdravému životnímu stylu

Již šestým rokem patří konec léta v Albertu péči o zdraví zaměstnanců. Ti budou běhat, chodit či jezdit na kole nebo koloběžce pro dobrou věc, poradí se s lektorkami pro zdravou výživu a vyzkouší si zdravá jídla. Součástí je i den zdraví, který nabídne masáže, měření skladby těla či vyšetření funkce plic tedy spirometrii. Novinkou letošního ročníku je mobilní aplikace trenér v kapse. To vše v atraktivním balení měsíce zdraví, jehož patronem je český reprezentant v dráhové cyklistice Tomáš Bábek.

Do měsíce zdraví se zapojí všichni zaměstnanci Alberta. Všech více než tři sta třicet prodejen i tři distribuční centra a centrálu navštíví v tomto období lektorky Zdravé 5. Zaměstnance seznámí se základy správné výživy, s rozdíly mezi zdravým a nezdravým dnem na talíři a provedou je největšími výživovými mýty. Zaměří se také na téma, jak neplýtvat potravinami.

„I letos chceme zaměstnancům ukázat, že se dá jíst zdravě, chutně a zároveň i levně. Několik takovýchto pokrmů jsme si pro ně připravili k ochutnání, aby se sami mohli přesvědčit, že to jde. Jako velmi důležité téma vnímáme také neplýtvání potravinami, proto představíme i tipy, jak se mu vyhnout a tím také ušetřit. Kromě toho se zaměstnanci zdokonalí ve čtení etiket, a naučí se tak vybírat potraviny, které budou v souladu se správným stravováním,“ říká Alena Paldusová, manažerka vzdělávacího programu Zdravá 5.

Správná strava ale není všechno. Důležitý je i pohyb. V mobilní aplikaci, kterou Albert vytvořil pro podporu zdravého životního stylu, proto zaměstnanci najdou novinku – trenéra v kapse. Tréninkový program jim pomůže v tom, aby za měsíc dokázali uběhnout pět kilometrů v kuse. V aplikaci najdou také recepty a tipy na zdravé svačiny a díky naběhaným kilometrům mohou získat odměny. Svou pohybovou aktivitou v průběhu celého měsíce také podpoří Nadační fond Albert. Měsíc zdraví pak vyvrcholí charitativním během v Praze a Olomouci, ze kterého výtěžek poputuje dětem v dětských domovech.

Zaměstnanci se v rámci programu zaměřeného na zdraví budou moci zúčastnit i dalších zajímavých aktivit, jako jsou masáže a cvičení přímo na pracovišti. Patronem měsíce zdraví se stal dráhový cyklista Tomáš Bábek, vice mistr světa, mistr Evropy a olympijský reprezentant v Pekingu v roce 2008. Ten bude zaměstnance provázet celým měsícem zdraví a v rámci soutěže s ním mohou vyhrát trénink v akademii dráhové cyklistiky.

mz

Přečíst předešlý článek