Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR

Grilovací sezóna v plném proudu: Inspirujte se tipy na ohniště a grilovací místa v Praze

S příchodem léta se neodmyslitelně pojí oblíbená grilovací sezóna. Přestože jsme si letos museli na teplé počasí počkat o něco déle než loni, hřejivé sluneční paprsky už lákají k výletům do přírody. Procházku na čerstvém vzduchu může doplnit posezení u dobrého jídla a pití. Na území Prahy se nachází několik veřejných míst, kde je možné rozpálit gril nebo rozdělat oheň. Obchody Albert nabízejí široký sortiment grilovacích produktů a pochutin, které se skvěle hodí na rodinnou oslavu nebo posezení s přáteli.

Praha nabízí celkem osmnáct míst, kde lze rozdělat oheň nebo rozpálit gril. U všech piknikových míst je dostatek místa k sezení, koš na odpadky a někdy i dřevěný stůl s lavicemi. Pak už stačí jen dát si doma práci s přípravou oblíbených potravin nebo si vybrat v obchodě ze širokého sortimentu grilovacích pochutin.

Podle prodejních dat obchodů Albert u zákazníků stále narůstá obliba kvalitních burgerů. „Zákazníci nenakupují pouze podle ceny, stále více se zabrugerjímají o kvalitu, čtou si etiketu, zajímá je původ masa a to, jakým způsobem bylo se zvířaty zacházeno, a zda byl dáván při chovu důraz na dobré životní podmínky zvířat. Stejné trendy se prosazují také u nabídky masných produktů na gril. U zpracovaného masa navíc zákazníci hledají výrobky s co nejmenším množstvím přídatných látek, tzv éček,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert a dodává: „Proto jsme vloni uvedli na trh prémiový burger z masa plemene Angus, který se trefil do poptávky našich zákazníků a díky velké oblíbenosti jsme jej postupně zařadili také do stálé nabídky. Zákazníkům nabízíme také české Královské kuře, které je chováno dvakrát déle, což se odráží mimo jiné na jeho kvalitě. Výborně se hodí i na gril.“

S vlastním grilem, ale i bez něj

Místa vyhrazená na Petříně nebo ve Stromovce se hodí pro návštěvu s přenosným grilem. Obě se nachází v docházkové vzdálenosti od dětských hřišť. Další vyhrazená místa jsou také v parku na Vítkově nebo v oboře Hvězda.

Bez grilu mohou zájemci zavítat na místa s otevřeným ohništěm. Při návštěvě je však nutné dodržovat návštěvní řád, který obsahuje informace, za jakých podmínek je možné oheň rozdělávat. Opéct si špekáček lze třeba v Divoké Šárce, kde se poblíž ohniště nachází také koupaliště, které láká k osvěžení. Ze stanice metra „Petřiny“ je přibližně po 20 min. pěší chůzí dostupné veřejné ohniště v oboře Hvězda.

kurěPoblíž ohniště v Prokopském údolí se nachází dětské hřiště, v docházkové vzdálenosti je zde také vyhlídkové místo nebo venkovní posilovna. Milovníky koní pak nejspíš naláká návštěva ohniště v Chuchelském háji pouhé dva kilometry od dostihového závodiště. Vyžití pro děti i dospělé nabízí také ohniště v Kunratickém lese, který je necelou půlhodinku chůze od zoo koutku s dětským hřištěm. Odpočinkové místo s možností rozdělat oheň, dětským hřištěm a venkovní posilovnou se nachází také v Ďáblickém háji. Při cestě autem nabízí dobré parkování například Hostivařský lesopark, nebo veřejné ohniště v Hloubětíně.

Nejen maso však potěší strávníky u ohně. Češi se čím dál častěji pouštějí také do testování bezmasého sortimentu na gril. „Zákazníci více vyhledávají nejen klasické burgery v bio kvalitě, ale i vegetariánské či veganské alternativy tohoto sortimentu. Zájem o sortiment alternativních zdrojů bílkovin rostlinného původu v poslední době výrazně roste. Jde například o vegetariánské párky, tofu či tempeh,“ uzavírá Mareček.   

Mapa piknikových míst v Praze

grilování

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek