×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Znojemská s rýží
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Znojemská s rýží

Co budu potřebovat

600 g hovězí loupané plece
50 g špeku
sůl
pepř
1 cibule
1–2 lžíce slunečnicového oleje
700 ml hovězího vývaru
2–3 lžíce hladké mouky
100 g kyselých okurek
50 g slaniny Nyní v akci
rýže Nyní v akci

Jak na to?

Maso prošpikujte špekem a ze všech stran osolte a opepřete. Cibulku osmahněte na oleji, pak přidejte maso a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Podlijte asi 200 ml vývaru a přiklopené duste v troubě doměkka asi 1,5–2 hodiny. Vyndejte z trouby, vyjměte maso a uchovejte horké. Do šťávy v hrnci přilijte zbytek vývaru a přiveďte k varu. Vmíchejte mouku rozšlehanou v 100 ml studené vody. Vařte asi 20 minut a pak přeceďte. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec do omáčky vmíchejte okurky opečené na slanině a maso pokrájené na plátky. Podávejte s rýží.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj